blog

LookBook #16: Každý si najde to své

26.10. 2015

Podzim hýří barvami. Červená, žlutá, zelená, každý si venku najde tu svou. A stejně tak je tomu i s knihami. Sto čtenářů, sto chutí. Murakami, vtipná příručka moderního otce na mateřské, nebo monumentální publikace o tvorbě filmového Harryho Pottera? Na co máte právě teď chuť?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with f2 preset

David Nicholls lámal v loňském roce s románem Jeden den rekordy v držení předních příček bestsellerů. Teď se v českém překladu zjevil další jeho román – Tři na cestě. Úspěšný román ze současné Anglie vypráví příběh o tom, že skutečné přátelství mezi mužem a ženou není možné, a musí buď skončit, anebo se proměnit v něco jiného, a také o tom, že si ty nejzákladnější věci uvědomíme, až když je pozdě. Zkrátka hloubavé čtení pro podzimní večery. Vyzkoušíte?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Obrovská a nádherná publikace Bestiář Harryho Pottera je snad jedním z nejpovedenějších kousků z dílny nakladatelství Slovart. Kniha plná fotografií a ilustrací nastiňuje, jak vznikal filmový příběh o Harrym Potterovi, konkrétně svět nejrůznějších tvorů a živočichů. Víte například, jak se zrodil mozkomor? Že ne? Tady se to dozvíte!

Země alkoholu, román čínského prozaika jménem Mo Jen je dalším knižním skvostem po rozsáhlé próze Krev a mlíko. Díky této knize získal Nobelovu cenu za literaturu a knihou Země alkoholu čtenářům znovu dokazuje své kvality. Země alkoholu je nejen úžasným, vícevrstvým příběhem, v němž bujará fantazie a smích vyvěrají z kýče socialistického hyperrealismu, ale také brilantním pojednáním o umění románu a v neposlední řadě i pootevřeným oknem do spisovatelovy dílny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with g3 preset

Dominik Landsman je pravděpodobně nejznámějším českým otcem na mateřské dovolené. O svých zážitcích s malým Čeňkem začal psát blog a ten se stal natolik úspěšným, že dnes vydává už druhou knihu Deníček moderního fotra. A víte proč? Je totiž neuvěřitelně zábavný, cynický, vtipný, má nadhled a jeho vyprávění je protkané opravdovostí. U jedničky jsme se bavili královsky, nového druhého dílu se právě teď nemůžeme dočkat!

Čtěte také  Tajemná komnata Alana Rickmana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with f2 preset

 Muži, kteří nemají ženy. Nejnovější Murakamiho kniha povídek  vypráví o vztazích, poznamenaných nedorozuměním, nevěrou, či proradností.
Sedm povídek spojuje téma osamění mužů, kteří za různých okolností ztratili ženu, nebo o ni nenávratně přicházejí. Murakami vykreslil trápení hrdinů s jejich osudovými láskami v různém věku a postavení. Murakami prozatím nikdy nešlápl vedle. A i tentokrát je naprosto brilantní.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset