blog

LookBook #18: Čtení s prvními vločkami

Potkal nás první opravdu mrazivý víkend. Nás knihomoly tak zahnal do tepla, k horkému čaji, pod deku a k právě rozečtené knížce. Nedalo nám to však a alespoň na chvilku jsme vyzkoušeli, jak první sněhové vločky našim oblíbeným knižním novinkám sluší. Podívejte se s námi, jak to dopadlo…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Rudá královna je prvním dílem dobrodružné fantasy série z pera Victorie Aveyard. Příběh dívky s rudou krví ve světě, kde vládnou ti, kdo mají krev stříbrnou, si oblíbili už v 25 zemích světa. Vedle poutavého příběhu kniha vyniká i skvostně vyvedenou obálkou – ta krev je až děsivě realistická!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with f2 preset

Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala je ohromně vtipné a pozitivní vyprávění o první lásce, druhých šancích a všech těch věcech okolo. Dokonalá četba pro ty, kteří nedají dopustit na romantické příběhy jako je Láska nebeská, Notting Hill a Deník Bridget Jonesové.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Aristoteles je naštvaný teenager, který má bratra ve vězení. Dante je všeználek s nezvyklým pohledem na svět. Tihle dva kluci se potkají na koupališti a zdá se, že nemají zhola nic společného.Co z tohoto může vzniknout? Krásně poetický příběh o rodině a přátelství od světově uznávaného autora.Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru je knížka pro všechny, kteří si potřebují oddychnout od okolního šumu světa.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Na začátku byl rukopis. Anonymní příběh nazvaný Nehoda. Kdokoli si ho přečetl, okamžitě věděl, že tenhle text změní svět. Že tomu, kdo ho vydá, přinese obrovský zisk. Ale kdokoli zná jeho obsah, ten se rázem dostává do smrtelného nebezpečí – a morálního konfliktu. Takže si dobře rozmyslete, jestli do téhle absolutně špičkové napínačky půjdete! 🙂

Severští autoři nám musí stále a stále dokazovat, že oni jsou v psaní detektivek zkrátka nepřekonatelní. Špičkoví, skvělí, dobrá, trochu drsní, ale nepřekonatelní. A přesně takový je i další případ oddělení Q z pera věhlasného Jussi Adler-Olsena. Už jste detektivku Nesmírný četli? Rozhodně nevynechejte!

Čtěte také  Nová březnová hra je tady! Vydejte se na Knižní putování

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Děj románu Stav obležení se odehrává během osudových čtyřiadvaceti hodin života patnáctiletého Caspiana. Obyčejný školní den završí v rozhodující konfrontaci s násilnou životní realitou katastrofa. Bezútěšně šedivé betonové sídliště Hagalund na stockholmském předměstí je místem v obležení – místem, kde jsou jakékoli ambice či touha po odchodu tvrdě trestány.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with f2 preset

Víte o tom, že teď můžete vedle knihy darovat svým blízkým i více času na čtení? K objednávkám přikládáme poukázky, se kterými můžete darovat dvě hodiny strávené nad knížkou. A nezapomeňte připsat, jakou činnost namísto obdarovaného budete po ty dvě hodinky dělat! 🙂

Processed with VSCOcam with c1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset