blog

Knihobežník: Hledáme nová partnerská místa!

8.03. 2016

Znáte Knihoběžníka? Tenhle martinusácký projekt je takovým knižním geocachingem. Najdete knihu, přečtete si ji, napíšete další kousek jejího příběhu (jak se vám líbila, co jste s ní zažili) a zase ji pošlete dál, na místo, kde ji najde někdo jiný. Super, nemyslíte? 🙂 A právě pro Knihoběžníka teď hledáme nová partnerská místa! Bude to vaše škola, knihovna nebo kavárna? 😉

knihobeznik_blog-pic

Přečti a pošli dál!

Znáte Knihoběžníka? Je to projekt, díky kterému knihy procestovaly už více než 2 miliony kilometrů, a zapojilo se do něj téměř 10 000 lidí. 

I vy se můžete stát knihoběžníkem – stačí se jen zaregistrovat na www.knihobeznik.cz a hledat knihy, ukryté doslova kdekoli.

knihobeznik mistoKnihy najdete na mapě nebo v seznamu volných knih a když se vám poštěstí, najdete svůj první úlovek! Pokud znáte princip geocachingu, tak vám Knihoběžník bude ještě bližší. I Knihoběžník pracuje se souřadnicemi, což vám pomůže najít svůj knižní úlovek.

Můžete přidávat i vlastní knihy. Pokud k nim tedy nemáte vytvořený natolik silný citový vztah, který vám brání prožít takové odloučení 😉 Přečtené knihy uvolníte do oběhu na tajné poličce v knihovně, pod lavičkou na zastávce, v lese, opuštěné továrně… Je to jen na vás, kam vaše fantazie knihy pošle. Navíc existují i partnerská místa – speciální místa, vhodná na čtení, kde najdete červený knihoběžnický stojan.

A právě taková nová partnerská knihoběžnická místa hledáme!

Znáte nějaké místo ve vašem okolí, které by se skvěle hodilo jako nové partnerské místo? Mohla by to být kavárna, bistro na rohu ulice, knihovna nebo škola? Řekněte jim o nás! Mezi všemi zájemci, kteří do 27. března napíšou na helpdesk@knihobeznik.cz, budeme vybírat 5 nových partnerských míst. Napište nám, kde byste knihoběžnický stojan s knihami rádi viděli, a proč je právě “to vaše” místo tím nejlepším novým partnerským místem!

Čtěte také  Nina Špitálníková: Poprvé poukazuji na to, jak mohou Severokorejci vnímat svobodu

Projekt je zcela zdarma a každé místo dostane červený papírový stojan, pár knih, plakáty a letáčky.

Staňte se knihoběžníkem, čtěte knihy a podělte se o ně i s dalšími čtenáři!

Sledujte nás i na Facebooku!

 

knihbenzik_nove