blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

3.10. 2016

Filmového zpracování se dočkají dvě francouzské knihy – Šťastní lidé čtou a pijou kávu a Podle skutečného příběhu, taky už víme, kdy vyjde česky další detektivka v hlavní roli s Harrym Holem Žízeň. Pravidelných pět zásadních knižních okamžiků je tu!

Jo Nesbo

Pokud patříte k fanouškům francouzské literatury, zejména té současné, jistě vás potěší, že filmového zpracování se dočká úspěšný román Delphine de Vigny Podle skutečného příběhu. Osobně tuto knihu řadím k nejzdařilejším tohoto roku, takže se jistě máme na co těšit!

A s filmem budeme pokračovat, už se připravuje film podle další francouzské knihy – Šťastní lidé čtou a pijou kávu. Shodou okolností v těchto dnech vyšel v českém překladu druhý díl příběhu – Šťastní lidé mají snadný život. Co říkáte na hlavní hrdinku Diane? 🙂

Zdálo se, že norský spisovatel Jo Nesbo nechá Harryho Holea s posledním příběhem spát, ovšem je opak pravdou. Chystá se další, v pořadí jedenáctá holeovka. Žízeň vyjde v českém překladu v roce 2017, předběžně je vydání plánováno na začátek května.

Internet žije fenoménem YouTube a mladí youtubeři se řadí mezi nejsledovanější osoby veřejné scény. A o pětici z nich si budete moci přečíst v chystané knize Já, JůTuber 3. Vyjde v prvním listopadovém týdnu a pokud vás zajímá, kteří tvůrci budou tentokrát v knize hrát hlavní roli, mrkněte tady 🙂

A k filmu se ještě jednou na závěr vrátíme. Ti, kteří byli nadšeni thrillerem Dívka ve vlaku, se konečně dočkají filmového zpracování, už je totiž za dveřmi! Na jeho počest zároveň vychází knížka nově – s krásnou filmovou obálkou. Také vám připadá velmi zdařilá?

 

 

 

Čtěte také  5 filmových adaptací knih, které jste možná ještě neviděli (a měli byste)