blog

LookBook #42: Vánoce jsou za dveřmi

Ti, co mě znají, vědí, že jsem tak trochu vánoční fanatik. Jakmile se někde rozezní vánoční písnička, nebo třeba jen rolnička, taju. Poslední předvánoční LookBook se proto logicky nese v duchu Vánoc. Čekají na vás světýlka, svíčky, červené polštáře s vločkami a pochopitelně především spousta nových knih!

Chcete vědět, do koho jsem se zamilovala až po uši? Prozradím to – do Eleny Ferrante. Tahle italská spisovatelka, která ukrývá za pseudonymem a nikdo doopravdy neví, kdo vlastně je, napsala báječnou románovou tetralogii a právě vyšel první díl s názvem Geniální přítelkyně. Nutně potřebujete. Stejně tak nutně potřebujete i komiks Dospělost je mýtus, pokud si jen trochu myslíte, že zůstat dítětem navěky věků by bylo nejvíc nejlepší, že lidé občas dokáží být hrozně otravní a že vylézat z postele úplně každý den je setsakramentsky těžké. Já vím, já vím, měla bych vám spíš dávat tipy na dárky pro ostatní, kdo je má pořád vymýšlet? Na to ale máme našeho speciálního vánočního pomocníka a taky videa o tom, co letos darujeme blízkým my. Podle mě byste neměli zapomenout ani na sebe a taky si udělat radost – případně usnadnit práci Ježíškovi a rozšířit svůj knižní wishlist.

Co by vám v něm ještě nemělo chybět? Vaše znaménko krásy, úchvatná kniha pro dámy, které holdují extravaganci. Nové Opráski sčeskí historje f koztce, pokud máte rádi jejich jedinečný humor a baví vás historie. Tedy pardon, historje. Jestliže jste romantická duše, určitě oceníte sbírku Milostné dopisy slavných mužů, možná načerpáte inspiraci pro psaní vlastních vyznání. Z úplně jiného soudku je zase román Prvorozený, v němž očima straky sledujeme příběh jedné vlčí smečky – Tor Seidler se prý při psaní inspiroval Voláním divočiny i Lvím králem, což mě tak trochu okouzlilo. A nakonec tu pro vás máme samozřejmě i jednu vánoční knihu. Vánoční zázrak se odehrává v Americe a věřte mi, že tahle čtivá romance přiměje věřit v lásku i toho největšího bručouna.

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu

Taky už se nemůžete dočkat Vánoc a všech těch krásných nových knih pod stromečkem? 🙂