blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

V uplynulém týdnu byly vyhlášeny ceny Magnesia Litera, v červenci vyjde nová kniha Stephenu Kingovi a chystají se povídky k příběhu Sirotčince slečny Peregrinové. Jsou tu čerstvé knižní zprávy.

fulghum

Předchozí týden přinesl vyhlášení prestižních literárních cen Magnesia Litera. V nejsledovanější kategorii, v kategorii prózy získal cenu – jak jistě mnozí předpokládali – Marek Šindelka za knihu Únava materiálu. Knihou roku je próza Jezero Bianci Bellové a v poezii zvítězil Milan Ohnisko s dílem Světlo v ráně. Na další kategorie a podrobnosti ocenění se můžete podívat v tomto článku.

Milovníci hororové literatury si na své přijdou v červenci, vyjde totiž text, který v českém překladu dosud nebyl publikován – The Colorado Kid. A podle slov autora Stephena Kinga se čtenáři mají opět na co těšit.

Autorka dvou veskrze pozitivních a půvabných knih Barbora Šťastná na svém facebookovém profilu oznámila, že dopsala novou knihu. Vyjít by prý měla přesně za měsíc. Barbořinu tvorbu sledujeme od začátku a moc jí fandíme, tudíž se na nové dílo, které vyjde v květnu u nakladatelství Motto velmi těšíme.

Oblíbený spisovatel Robert Fulghum přislíbil další knihu. Vyjít by měla na podzim a podle slov nakladatelství Argo to bude “česká kniha”. Momentálně můžeme panu autorovi závidět, neboť si užívá sluníčka na řeckém ostrově Kréta. Prý posílá pozdrav 🙂

Na skvělém blogu Báry jsme se dočetli, že se chystá natáčení osmidílné minisérie podle tetralogie Eleny Ferrante Geniální přítelkyně. Na televizní adaptaci by měla pracovat samotná autorka, která si pečlivě střeží svou anonymitu.

Čtěte také  Empusion: Přírodně-léčivý horor nebo jen klub kašlajících a filozofujících šovinistů?