blog

Knižní horoskopy na rok 2020

Dopřáli jsme si trochu legrace a sestavili jsme knižní horoskop na míru každému znamení. Zjistíte tedy například, že Berani budou hromadit knihy seč jim síly stačí, Lvi se budou vzdělávat a Štíři přečtou pořádné bichle. Tak schválně, podívejte se, jaký by mohl být váš knihomolský rok podle vašeho znamení zvěrokruhu ;-)

Dopřáli jsme si trochu legrace a sestavili jsme knižní horoskop na míru každému znamení. Zjistíte tedy například, že Berani budou hromadit knihy seč jim síly stačí, Lvi se budou vzdělávat a Štíři přečtou pořádné bichle. Tak schválně, podívejte se, jaký by mohl být váš knihomolský rok podle vašeho znamení zvěrokruhu 😉


Beran

Zdá se, že letošní rok pro vás bude ve znamení hromadění nových knih! Aniž byste se trápili tím, že počet nepřečtených knih ve vaší knihovně stále přibývá, bez rozpaků si pořídíte jakoukoliv knihu, jejíž obálka se vám zrovna zalíbí. A budou vám dělat náramnou radost! Když něco chcete, chcete to hned, takže ediční plány a očekávané novinky, které přijdou až s koncem léta a podzimem, vám budou ovšem působit doslova muka. Nezapomeňte, že není třeba pořídit si všechny knihy na světě, důležité je přečíst je; vyhraďte si proto dostatek volna na letošní srpnový Den nepřečtených knih 😉

Býk

Co si budeme povídat, sami dobře víte, že při výběru nových knih u vás důležitou roli hraje i jejich obálka a letos tomu nebude jinak. Pořídíte si do knihovny pár pěkných nových kousků, které se v ní budou skvěle vyjímat a samotnou knihovnu navíc letos dovedete k dokonalosti. Váš knihomolský koutek si samozřejmě zaslouží jen to nejlepší! Občas ale někdy vyjděte s knihou i ven, vezměte ji na slunce nebo do kavárny nebo do tramvaje a zkuste čtení i mezi lidmi.

Blíženci

Čeká na vás báječný, kreativní rok plný dobrodružství nejen na stránkách knih! Tak si jej jaksepatří užijte. Letos vás budou obzvlášť zajímat filozofická díla, i v beletrii bude hledat převážně takové knihy, které budou svou tématikou burcovat k dalším debatám a úvahám. Ideální čas na to, abyste zahodili ostych a vydali se do našeho facebookového Čtenářského klubu, kde můžete s chutí debatovat se čtenáři a čtenářkami, kteří čtou v jednu chvíli tu samou knihu.

Čtěte také  Bibliodiverzita: O co jde a proč je důležitá

Rak

V letošním roce se budete u čtení především dojímat. Ať už půjde třeba o Malý život nebo Malého prince, letos obzvlášť hluboce procítíte příběhy a osudy hrdinů, intenzivněji než kdy jindy se vás dotknou mezilidské vztahy popsané na stránkách knih a lépe se dokážete vcítit do samotného příběhu i do pocitů literárních postav. Využijte toho k tomu, abyste se pustili do rereadingu některé ze svých oblíbených starších knih. Třeba ji teď uvidíte úplně jinak než dřív.

Lev

Podpořte letos své přirozené vůdčí schopnosti, které vám nadělilo vaše znamení a pusťte se do seberozvoje! Vyberte si k tomu to nejlepší a nejkvalitnější čtení a ať už se pustíte do jakéhokoliv oboru, letos se vám v něm bude extrémně dařit. Přečtěte co nejvíc můžete, ať naberete do praktického zkoušení co nejvíc teoretických znalostí. Knihy pro vás budou v letošním roce skvělým studijním materiálem, ze kterého budete čerpat k tomu, abyste se toho naučili co nejvíc.

Panna

V letošním roce perfektně uspořádáte svou knihovnu, založíte si čtenářský profil a budete si pečlivě zaznamenávat přečtené knihy. Zkrátka pečlivý knihomol/ka jaksepatří! Nebojte se ale občas trochu vyjít z komfortní zóny, na dokonale srovnaném komínku knih přece nestojí celý svět a když se nějaké knize ohne hřbet či stránka, svět se nezboří. Nezapomeňte, že knihám, na kterých je vidět, že byly čtené, to sluší nejvíc.

Váhy

Nemůžete si vybrat, do které knihy se letos pustíte nejdřív? Nechte si poradit! Rozhodování, co číst dřív, je těžké, o tom bychom mohli vyprávět, ale pokud budete pořád hloubat nad tím, do jakého žánru se pustit a kterého autora rozečíst nejdřív, to byste se pak ke čtení nedostali nikdy. Nejjednodušší bude, když se stavíte na našem Instagramu a my už vám něco ke čtení rádi doporučíme. Klidně přímo na míru!

Čtěte také  PF 2024: Přečtěte si novoroční přání od knižních hrdinů

Štír

Vaše vrozená trpělivost a silná vůle vám letos přihrají do cesty hned několik pořádně tlustých bichlí! Místo toho, abyste hltali jeden bestseller za druhým, se letos budete soustředit spíš na čtení dlouhých, ne tak známých a populárních knih, které ale ve svém rozpoložení vždycky oceníte. Na nic nečekejte a pusťte se do první ságy, která vám přijde pod ruku!

Střelec

Vypadá to, že letos budete hodně cestovat a kniha vám nikdy nebude chybět v kufru. Budete si vybírat spíš kratší příběhy, paperbacky, něco, co se zkrátka vejde do každého kufru i do každého batohu. Letos budete konečně hltat jeden příběh za druhým a na konci roku na vás čeká příjemný pocit, až si uvědomíte, kolik příběhů – těch na papíře i mimo něj – jste za jeden rok stihli prožít.

Kozoroh

Na letošní rok si stanovíte počet knih, které během něj chcete přečíst a budete se setsakramentsky snažit, aby všechno vyšlo podle vašich představ. Občas se sice vyskytnou nějaké ty nečekané překážky, které vám budou čtení znesnadňovat, ale to vás ani za mák nerozhodí. Co si slíbíte, že přečtete, to zkrátka taky přečtete a přes to prostě vlak nejede.

Vodnář

Rádi plavete proti proudu, a to nejen v životě, ale taky v knihách. Často se betsellerům a knihám, o kterých se hodně mluví, záměrně vyhýbáte, protože nechcete jít s davem a číst to, co všichni ostatní. Zkuste letos udělat malou výjimku a vyzkoušejte některou z knih, která bude zrovna cloumat knižním trhem. Třeba budete příjemně překvapeni a zjistíte, že je její popularita vskutku oprávněná.

Ryby

Letos vás budou od čtení odvádět povinnosti, rodina a další koníčky víc než kdy dříve. Nedejte se ale a vyzkoušejte si udělat čas od času chvíli jen pro sebe a knihu. Vezměte si den dovolené a zavřete se doma, nebo naopak s knihou vycestujte někam ven. Čas na čtení si budete muset letos hledat o fous pracněji, to ale neznamená, že byste to měli rovnou vzdát. Aspoň vám tak chvilka s knihou bude připadat cennější a užijete si ji ještě o fous víc než obvykle.

Čtěte také  Klára Vlasáková: Změny ženského těla jsou takřka věc veřejná

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora