blog

Knižní horoskopy na rok 2021

Naše loňské knižní horoskopy zaznamenaly v lednu obří úspěch, proto jsme si řekli, že nebude na škodu je zopakovat. Slibujeme, že se budeme snažit být v našem věštění co možná nejpřesnější - ukázalo se totiž, že některým znamením jsme čtení na cestách avizovali s příliš velkou přesvědčivostí :-) Co vás čeká a nemine? (To vám nejspíš neprozradíme, ale doufáme, že se pobavíte!)

Naše loňské knižní horoskopy zaznamenaly v lednu obří úspěch, proto jsme si řekli, že nebude na škodu je zopakovat. Slibujeme, že se budeme snažit být v našem věštění co možná nejpřesnější – ukázalo se totiž, že některým znamením jsme čtení na cestách avizovali s příliš velkou přesvědčivostí 🙂 Co vás čeká a nemine? (To vám nejspíš neprozradíme, ale doufáme, že se pobavíte!)

Beran

S tvrdohlavostí sobě vlastní se budou letos Berani striktně držet svého čtecího plánu. Pokud jej tedy ještě nemáte, vzhůru do toho, letos se vám bude ohromně dařit s jeho naplňováním. Ať už do něj napíšete, že přelouskáte sto knih, nebo základy klasické literatury, vsadíme se, že se vám váš cíl podaří splnit.

Býk

Letos se ještě víc než dřív vrhnete na opěkňování své knihovničky. Pustíte se do výstavby nových částí, vytřídíte knihy, které už neplánujete číst, možná dojde i na nový způsob řazení knih. Podle barev nebo podle žánrů? Vsadíme se, že ať tak či onak, bude vypadat nádherně!

Blíženci

Hluboké rozhovory nad knihami, které povedete se svými spřízněnými čtenáři a čtenářkami, se v roce 2021 budou dít častěji než dřív. Jen tak dál! Máme navíc pocit, že letos potkáte úplně novou knihomolskou duši, se kterou si budete navzájem předávat nové knižní tipy.

Rak

Vcítění se do příběhu je vám blízké, tak toho využijte naplno! Po dočtení knihy hoďte do zápisníku pár řádků o tom, jak se vám líbila. Čtenářský deník vám později připomene, co jste cítili při čtení jednotlivých knih a dokážete pak lépe zhodnotit uplynulý rok.

Lev

Letos poprvé trochu zkrotnete a místo schraňování nových knih se pustíte do rereadingu. Objevíte tak u sebe v knihovně netušené poklady, které vás budou bavit celý rok. Vzhůru do toho!

Čtěte také  Tipy na naše oblíbené knižní podcasty

Panna

Na své knihy si dáváte pozor a letos tomu nebude jinak. Abyste svou pečlivost vyvážili, mrkněte se po knihách, ve kterých duní dobrodružství! Určitě najdete rozervané hrdiny, se kterými prožijete životy plné nečekaných zápletek a vyústění. Že prý je vaše znamení spořádané? Na první pohled možná, na stránkách knih ale zažíváte nevídané chvilky!

Váhy

Přestaňte dumat nad tím, kterou knihu si přečíst jako první a zkuste vystoupit ze své komfortní zóny. Klikněte na kategorii, která vám není blízká, půjčte si z knihovny něco ze sekce, kterou jste vždycky míjeli, odneste si knihu od známého, se kterým nemáte stejný knižní vkus. Objevujte nové příběhy!

Štír

Letošní rok pro vás bude ve znamení studia! Víc než když dřív budete sahat po kvalitní literatuře faktu, která bude rozšiřovat vaše obzory. Pochopit svět, ve kterém žijeme, za pomoci knih, je nesmírně důležité a vy to dobře víte!

Střelec

Váš výběr knih je leckdy velmi intuitivní. Zkuste dát letos na rady ostatních čtenářů a čtenářek a vybírat na základě názorů bookstagrammerů, recenzentů, stavte se v našem Čtenářském klubu a přečtěte si názory čtenářů a čtenářek u našich titulů. Zkrátka a dobře, pečlivě vybírejte, vsadíme se, že se vám to vyplatí.

Kozoroh

2021 je pro vás rokem milostných románů! Nevíme sice, jak to budete mít s láskou v reálném životě, ale jsme přesvědčení, že ji najdete na papíře. V působivých velkých příbězích i v těch malých, intimnějších. Se kterým začnete? Rádi vám poradíme!

Vodnář

Zda se bude cestovat i v reálném světě, to je zatím ve hvězdách, ale můžeme vám slíbit, že s knihami procestujete nejednu zemi! Letos se pustíte do knih, díky kterým jako byste zažili cestování a nové, exotické země na vlastní kůži.

Čtěte také  BookTok a Bookstagram: Jaká jsou knižní zákoutí sociálních sítí?

Ryby

V letošním roce objevíte nového spisovatele či spisovatelku, kteří si uzmou vaše srdce a už vás nepustí – postupně se pročtete celou jeho či její tvorbou a užijete si báječné dobrodružství. Kdo to asi bude, tušíte?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora