blog

Knihomolské info: Smutná zpráva pro HP fanoušky & známe shortlist Booker Prize

Je tu druhá dávka z našeho nového seriálu Knihomolské info. Dozvíte se tu pikošky, zajímavosti, horké novinky a aktuality ze světa knih a literatury. Pusťte se do čtení hned teď, ať máte přehled, co se děje ve světě příběhů!

Abyste si udržovali pravidelné info o tom, co se děje v knihomolském světě, doporučujeme odebírat náš čtrnáctidenní newsletter, který je plný pikošek a přehledu o aktuálních akcích a novinkách. Omrkněte taky náš Facebook, kde se často ptáme i na vaše tipy a najdete tu nekonečno čtenářské inspirace. No a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu, kde vás každodenně zasypáváme tím nejzajímavějším ze světa knih a nově taky na TikToku, kde se bavíme s knihomolskou tématikou!

1) Známe letošní shortlist Booker Prize! Mezi šest nejlepších titulů roku 2022 se dostala se svou knihou třeba irská spisovatelka Claire Keegan nebo NoViolet Bulawayo ze Zimbabwe. Kompletní seznam shortlistu najdete v naší kolekci na webu.

2) Taylor Swift vedle Sylvie Plath. Texaská univerzita v Austinu se rozhodla do učebních osnov zařadit předmět nazvaný “The Taylor Swift Songbook” a přirovnala její tvorbu ke geniálnímu dílu Shakespeara a Chaucera.

3) Kam letos na podzim vyrazit na knižní akci? Doporučujeme zkusit například knižní veletrh v Havlíčkově Brodu, který se koná 14.-15. října v Kulturním domě Ostrov a nebudou na něm chybět všechna známá česká nakladatelství.

4) Salman Rushdie se zotavuje po napadení. 12. srpna byl známý spisovatel napaden během svého vystoupení v New Yorku. Utrpěl (mimo jiné) bodnou ránu do krku, ale podle dostupných zpráv už držitel Man Bookerovy ceny může sám dýchat a mluvit. Útočník, který je nyní ve vazbě, napadl Rushdieho údajně proto, že není dobrý člověk a uráží náboženství.

5) Co teď nejvíc letí?

Čtěte také  5 důvodů, proč vyzkoušet Knihovrátek

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora