blog

Knihomolské info: Nejprodávanější kniha roku 2022 & prezidentské volby

V roce 2023 pokračujeme s našimi pikoškami ze světa knih a literatury - pohodlně se tedy usaďte a pusťte se do čtení. Tentokrát to bude o filmových adaptacích, prezidentských volbách i českém knižním trhu.

Abyste si udržovali pravidelné info o tom, co se děje v knihomolském světě, doporučujeme odebírat náš čtrnáctidenní newsletter, který je plný pikošek a přehledu o aktuálních akcích a novinkách. Omrkněte taky náš Facebook, kde se často ptáme i na vaše tipy a najdete tu nekonečno čtenářské inspirace. No a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu, kde vás každodenně zasypáváme tím nejzajímavějším ze světa knih a nově taky na TikToku, kde se bavíme s knihomolskou tématikou.

1) Vyrazte do kina na filmové adaptace oblíbených knih. Ve filmové podobě tu na vás čeká třeba Osm hor od Paola Cognettiho nebo hollywoodská verze knihy Muž jménem Ove od Fredrika Backmana, která dostala nový název Muž jménem Otto a v hlavní roli se objeví Tom Hanks. Na co se kouknete?

2) Nejprodávanější knihou roku je Bílá Voda. V roce 2022 se podle Českého svazu knihkupců a nakladatelů stal dlouho očekávaný román Kateřiny Tučkové. Na druhé příčce se umístil Šikmý kostel Karin Lednické a třetí místo obsadilo Heřmánkové údolí od Hany Marie Körnerové.

3) Vyšla nová zpráva o českém knižním trhu. Když už jsme u toho Českého svazu knihkupců a nakladatelů – k nahlédnutí je nová zpráva o stavu českého knižního trhu v období let 2021 a 2022. Pokud by vás tedy zajímala základní čísla, stav nakladatelství, knihkupectví i knihoven, pusťte se do čtení.

4) Co čtou kandidáti na prezidenta a co byste si měli přečíst vy? Prezidentské volby jsou samozřejmě téma i u nás! Vyzpovídali jsme pro vás kandidáty na první kolo voleb a v článku se dozvíte nejen to, co mají momentálně za knihu na nočním stolku. Kromě toho jsme pro inspiraci přichystali kolekci knih plnou čtení týkající se současné české politiky a kritického myšlení.

5) Co teď nejvíc letí:

Čtěte také  Kateřina Čermák Brabcová: Mám štěstí, že mám tak kreativní práci

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora