blog

5 seriálových adaptací knih, které jste možná ještě neviděli (a měli byste)

Pokud jste zavítali na náš blog, jistě tu hledáte nějaký tip na čtení. Tentokrát pro vás ovšem máme knižní tip zabalený do seriálového provedení! Rozhodli jsme se vás nalákat na seriály, které zaznamenaly celosvětový úspěch a neměly by uniknout vaší pozornosti. Tvůrci se inspirovali knižní předlohou a snažili se potěšit každého, kdo příběh znal ještě před premiérou.

A co je na tom nejlepší? Když vám dojdou epizody ke zhlédnutí, můžete se pustit do knihy a zkrátit si tak čekání na pokračování! Pokud byste náhodou neměli dostatek inspirace a potřebovali jste další knižní tipy, doporučujeme omrknout i náš článek s filmovými adaptacemi.

Daisy Jones & The Six (2023)

Jedná se o hudební seriál o rockové kapele, která se na vrcholu slávy rozhodla ukončit svou kariéru. Seriál si získal srdce nejednoho fanouška a namotivoval k přečtení stejnojmenné adaptace od Taylor Jenkins Reid. Ta svůj román Daisy Jones & The Six napsala formou rozhovorů se členy kapely, v nichž každý vypráví svůj pohled na situaci. Autorka navíc vytvořila dojem, že se jedná o pravou skupinu. Zajímavostí seriálu je i obsazení hlavní postavy herečkou Riley Keough, která je vnučkou slavného Elvise Preysleho a rovněž to, že pro seriál vzniklo i hudební album s názvem Aurora. Dozvíte se, proč se rozpadli?


Srdcerváči (2022)

Pokud máte rádi milé, dojemné příběhy, u kterých pocítíte motýlky v břiše a budete se usmívat od začátku do konce, měli byste si pořídit grafický román Srdcerváči od Alice Oseman a zhlédnout seriál. Ten vám nabídne pořádnou dávku romantiky a emocí. Hlavní postava se jmenuje Charlie a je to typický středoškolák, který řeší problémy jako každý jiný teenager v jeho věku. Na jedné hodině se seznámí s Nickem a stanou se z nich přátelé. Přeroste přátelství v lásku? Odpověď najdete v seriálu či komiksu.


Rozhovory s přáteli (2022)

Pro milovníky Irska a příběhů, které vás nutí přemýšlet nad životem, tu pro vás máme další tip na knihu a seriál. Jedná se již o druhý román od Sally Rooney, který byl přetvořen do seriálu a sklidil ovace. Rozhovory s přáteli vypráví o Frances, jež studuje na univerzitě a přednáší poezii se svou kamarádkou Bobby, se kterou společně tvořily pár. Bobby ji seznámí se spisovatelkou Melissou a jejím mužem Nickem, jenž je herec. Ten Frances okouzlí a začnou se tajně scházet. Co vše jejich románek rozpoutá a zda to naruší důvěru mezi Frances a Bobby zjistíte sami. My vám můžeme prozradit, že se v příběhu probírají témata jako jsou mezilidské vztahy, sexuální život a přátelství. 

Čtěte také  Proč byste si i vy měli pořídit svůj Deník vděčnosti

Zaklínač (2019)

Když polský spisovatel Andrzej Sapkowski psal příběh Geralta z Rivie, zřejmě nečekal, že o pár let později bude podle jeho předlohy zfilmováno několik adaptací a série videoher. My jsme si vybrali tip na nejnovější zpracování Zaklínače v hlavní roli s Henry Cavillem, který vystihl roli Geralta velice věrně. Nutno dodat, že herec je velký fanoušek této série o obávaném lovci monster a zaklínači. Nyní je ke shlédnutí třetí série, kde ztvární Henry Cavill postavu Geralta naposledy. 


Bridgertonovi (2020)

Bridgertonovi spatřili světlo světla roku 2000, kdy Julia Quinn vydala první díl knižní série o osmi sourozencích. O dvacet let později se tvůrci rozhodli natočit romantický seriál, jehož každá řada se věnuje jednomu ze sourozenců a hledání pravé lásky. První série o Daphne a Simonovi doslova trhala rekordy ve sledovanosti a diváci se nemohli dočkat pokračování. Během roku 2022 vydal Netflix druhou řadu, která se soustředila na nejstaršího ze sourozenců Anthonyho a jeho slabost o sestru své budoucí nevěsty. Tento rok nás čeká již třetí řada a tentokrát se zaměříme na Colina a jeho kamarádku z dětství Penelope. Jestli holdujete noblesním šatům, plesům a čaji o páté, stane se tento seriál vaší závislostí.  

Michaela Kováříková

Jsem sběratelka pohledů, opravdová milovnice kaváren a knihomolka, jejíž vášní je současná česká literatura. Pro Martinus píšu rozhovory a články. Snažím se ke každé knize přistupovat s pokorou a láskou. Do snídaně jsem schopna uvěřit v šest nemožností a na cesty s sebou balím minimálně tři knihy.

Příspěvky autora