blog

Knihkupectví Martinus v Brně od 15.11.! Co vás tam čeká?

Drazí knihomolové a knihomolky, je to tu! Už za pár dní otevřeme brány nového brněnského knihomolského ráje. Na co se můžete těšit během prvních dní? Čekají na vás třeba speciální dárky k nákupu či první knižní beseda! V článku vám vše podrobně představíme, tak se pusťte do čtení.

Letos v červenci jsme tu poprvé psali o tom, že na podzim otevřeme v Brně knihkupectví, ze kterého nebudete chtít odejít. Je k nevíře, jak rychle to uteklo a z prázdného prostoru v obchodním centru Velký Špalíček se během několika měsíců vylouplo útulné knihomolské útočiště, ve kterém už čile pobíhá náš zbrusu nový tým knihkupců a knihkupkyň a baristů a baristek, kteří pro vás teď knihkupectví naskladňují voňavými novými knihami a těší se, až si s vámi budou moci popovídat o knihách už od 15. listopadu!

Lidé, kteří milují knihy

To nejdůležitější na dobrém knihkupectví jsou samozřejmě lidé, kteří v něm pracují a my jsme hrdí na to, že náš tým knihkupců a knihkupkyň miluje knihy nade vše a s radostí vám poradí to pravé čtení. Pokud budete chtít debatovat o knížkách a společně hledat tu, která se vám bude číst nejlépe, naši knižní experti a expertky tu jsou pro vás. Jestliže si ale naopak budete chtít dopřát odpočinek a klid někde ve schovaném koutku v zadní části knihkupectví, nechají vás naopak dosyta si užít chvíle na čtení.

Tisíce knih a knihomolské vychytávky

Specializovaná dětská sekce pro každé knihomolče? Toseví! Obří prsten z Pána prstenů jako lampa u kruhového sezení? Samosebou! Bohaté oddělení fantasy a mangy? Jasně! Zkrátka a dobře, tady si přijde na své ten, kdo preferuje současnou českou literaturu, klasiku, žánrovky i cokoliv mezi tím. Jsme tu pro každého, kdo rád čte nebo chce novou knihou někomu udělat radost a věříme, že si kromě nové knihy z našeho knihkupectví odnesete i zážitky, až si prohlédnete všechny knihomolské vychytávky a odkazy na slavné tituly, které tam pro vás máme přichystané.

Kniha – káva – koláč

Spojení kavárny a knihkupectví je pro nás doslova splněný sen. V Martinusu ve Velkém Špalíčku na vás tedy čeká nejen tisíce knih, ale taky neodolatelná vůně čerstvé kávy a dortíků a koláčů od brněnské Dezertiny. Neváhejte a vezměte si do kavárny knihy z knihkupectví, u kávy a dobroty se vám bude to pravé čtení vybírat nejlíp! V kavárně najdete malé i větší sezení a čeká tu na vás i velký coworkingový stůl, protože víme, že pracovat v obklopení kávy a knih je celkem dobrý kreativní stimulant 🙂 Součástí kavárny je i prostor pro knižní besedy, které plánujeme čas od času v Martinusu pořádat se světovými i zdejšími autorkami a autory.

Speciální akce při otevření knihkupectví

Na tohle vše výše zmíněné se můžete těšit od 15. listopadu, ale máme k tomu samosebou i něco navíc! Ke každému nákupu nad 300 Kč až do 31. prosince od nás totiž dostanete poukázku v hodnotě 100 Kč na další nákup (ta platí až do konce června 2024). Čím častěji u nás budete v listopadu a v prosinci nakupovat, tím víc poukázek na další nákupy získáte!

K úplně každému nákupu taky rozdáváme naše zbrusu nové martinusácké knihotašky, které jsme si přichystali právě na slavnostní otevření knihkupectví. Rozdávání je omezené, dokud nám nedojdou zásoby, doporučujeme tedy na nic nečekat a pro jistotu vyrazit do knihkupectví co nejdřív!

Pokud už nás znáte delší dobu, jistě dobře víte, že milujeme knižní záložky a že ke každému nákupu dostanete knihomolskou záložku. Často je obměňujeme a leckdo si z nich už doma začal dělat speciální sbírku. Rozhodli jsme se, že pro Brno vytvoříme záložku, kterou nikde jinde neseženete – nezískáte ji tedy při nákupu v eshopu, ale pouze pokud nakoupíte přímo v brněnském Martinusu. Obsahuje ilustraci zbrusu nové postavičky, kterou jsme se inspirovali, když jsme listovali brněnskými pověstmi 😁

A vzpomínáte, jak jsme psali o knižních besedách? Premiéru si dáme hned v první den otevření, tedy 15. listopadu od 17:00 a přivítáme dvě velká spisovatelská jména: Alenu Mornštajnovou a Petru Klabouchovou! Jedny z nejúspěšnějších současných českých spisovatelek spolu budou debatovat o své tvorbě a nových knihách a my se nemůžeme dočkat. Všechny podrobnosti o akci najdete na facebookové události.

Knihkupectví Martinus v Brně bude otevřené každý den od 9:00 do 20:00 včetně včetně víkendů. 17. listopadu máme celý den otevřeno. Veškeré informace o knihkupectví a kavárně a kontakt najdete na našem webu.

 

Čtěte také  Udělejme společně z černého pátku světlý

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora