blog

Knihomolské info: Novinka od Michelle Obamy a mravenci ve čtečce

Drazí přátelé, je tu úplně první knihomolské info! Už kdysi jsme vám přinášeli zprávy ze světa knih a literatury a tuto rubriku obnovujeme pod názvem Knihomolské info. Jednou za čas vám přineseme novinky, pikošky, zajímavosti a tipy, pěkně pohromadě v jednom článku, abyste si udržovali přehled o tom, co se právě děje v knihomolském světě. Jdeme na to, první témata jsou zábavná i zajímavá!

Abyste si udržovali pravidelné info o tom, co se děje v knihomolském světě, doporučujeme odebírat náš čtrnáctidenní newsletter, který je plný pikošek a přehledu o aktuálních akcích a novinkách. Omrkněte taky náš Facebook, kde se často ptáme i na vaše tipy a najdete tu nekonečno čtenářské inspirace. No a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu, kde vás každodenně zasypáváme tím nejzajímavějším ze světa knih a nově taky na TikToku, kde se bavíme s knihomolskou tématikou!

1) Michelle Obama vydá nový titul jménem The Light We Carry, který naváže na její předchozí knihu Můj příběh. The Light We Carry, které nabídne čtenářům příběhy a úvahy bývalé první dámy, by mělo vyjít v listopadu letošního roku.
 
2) Prague Pride je tu! 🏳️‍🌈 Duhový festival na podporu LGBTQ+ s pestrým výběrem témat podporujeme jako každý rok našimi tipy na duhové knihy, které najdete v kolekci na hlavní stránce našeho knihkupectví nebo třeba v reels na Instagramu.
 
3) Víme, po kterých knihách čtenáři nejvíc touží 🦉Dali jsme do kupy data z našeho knihkupectví a na stránce Knihovrátku už najdete aktualizovaný seznam těch nejhledanějších knih. Mrkněte, jestli je nemáte v knihovně a vyměňte je za poukázku na nové čtení.
 
4) Stephen King má nové strašidelné monstrum. Jmenuje se fúze dvou velkých nakladatelských domů, konkrétně Penguin Random House a Simon & Schuster. King svědčil v procesu, jehož cílem bylo zablokovat spojení těchto dvou nakladatelství – uvidíme, jak to dopadne.
 
5) Mravenci ve čtečce 🐜 Brazilská novinářka Mariana Lopes Vieira zjistila, že se jí ve čtečce usídlili mravenci, a to tak, že jí na e-mail přicházela potvrzení o knihách, které si nekoupila. Nakupovali za ní totiž mravenci – jako první knihu si vybrali klasiku od Isaaca Asimova.
 
6) Nakladatelství Grada má novou young adult adici! Zařadí se tak po bok oblíbených young adult značek CooBoo a Yoli. Young adult odvětví Cosmopolisu započalo svou existenci retellingem klasické pohádky jménem Rudý vlk od Rachel Vincent.
 
7) Co teď nejvíc letí?
Pravidelně v téhle rubrice najdete i knihy, které jsou teď u nás aktuálně největšími bestsellery – nezapomeňte se tedy vždycky mrknout na datum, kdy článek vyšel, abyste měli přehled o tom, ke kterému dni se vztahuje. V novějším Knihomolském info najdete přehled vztahující se k datu vydání článku.
Čtěte také  Klára Vlasáková: Změny ženského těla jsou takřka věc veřejná

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora