blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Týden se s druhým sešel a ve světě knih se toho opět mnoho odehrálo. Chystá se nový Nesbo, který v českém překladu spatří světlo světa na podzimní Velký knižní čtvrtek, vychází nová detektivka od držitele ceny za nejlepší detektivku roku a narozeniny slaví nejznámější upír světa (promiň Edwarde, ty až příště).

dracula

1. O Velkém knižním čtvrtku nás čeká nová kniha krále severské krimi Joa Nesboa. Thriller ponese název Syn a už má hotovou obálku, mrkněte!

syn

 

2. Cenu Jiřího Marka, prestižní ocenění za nejlepší českou detektivku obdržel Jiří Březina za knihu Na kopci. Právě vychází jeho druhý literární počin s názvem Promlčení a vážení – je to bomba, vyzkoušeno za vás! 🙂

3. Drákula slaví narozeniny! Uplynulo 125 let od napsání jednoho z nejbrilantnějších hororů v dějinách. A toto výročí provází v Transylvánii řada událostí s tematikou upírů, můžete si například zaplatit průvodce, který vás v dobovém kostýmu provede dějinami kraje a nevynechá jedinou maličkost, která Stockera k napsání románu o krvežíznivém hraběti inspirovala.

drac

4. John Green v Hollywoodu ukázal, že nejpozději odteď s ním filmaři musí počítat. Po rekordním zájmu o film Hvězdy nám nepřály podle Greenovy stejnojmenné knižní přílohy totiž i druhý film ukazuje, že jeho snímky jsou absolutním hitem. Už po prvním týdnu promítání Papírových měst kina po celém světě hlásí rekordní diváckou účast.

5. A perlička nakonec – víte o tom, že na podzim vyjde v českém překladu nová kniha Haruki Murakamiho? 15. října bude den, kdy se můžete poprvé začíst do románu Muži, kteří nemají ženy.Vydává jako tradičně nakladatelství Odeon.

Čtěte také  5 zajímavostí, které jste o Kafkovi možná nevěděli