blog

Vedoucí Historickího ústafu vytvořil dubnovou záložku!

1.04. 2014

Bylo načase, aby se záložek ujal někdo extremně slavný, moudrý a zdatný ve svém oboru. Nemuseli jsme dlouze vybírat! Vedoucí Historickího ústafu Jaz, který si přizval na pomoc Zmikunda a Přemisla Autokara, nám nareslil záložku hodnou archivování nejen v Historickím ústafu!

 

Komu to pálí, čte knihy! To je jasné, že! No, radši jsme vám to na dubnovou záložku napsali. Tedy ne my, ale autor nové boží limitované záložky Jaz, tvůrce Oprásků sčeskí historje.

 

Vedoucí Historickího ústafu, v jehož útrobách vznikají od konce roku 2012 Opráski sčeskí historje. Ty naleznete nejen na internetu (Facebook a blog), ale před loňskými Vánoci vyšly i knižně a dočkaly se hned několika dotisků. Jaz má v obzvláštní oblibě největší osobnost českých a evropských dějin Zmikunda Lucembruskího a každé léto jezdí na dovolenou do Kostnice.

 

Opráski sčeskí historje jsou krátké komiksy (stripy) postavené na reálném historickém základu, který někdy doplňuje vykonstruovaná pointa. Správná gramatika v nich jde stranou, velký prostor naopak dostává specifický a často nekorektní humor. Z těchto důvodů mají Opráski sčeskí historje jak mnoho fanoušků, tak i odpůrců. Poprvé se na facebooku objevily v listopadu 2012 a od té doby počet jejich fanoušků stále stoupá. Je nejvyšší čas, aby postavičky jako Cyril a Metojed, Premisl Autokar II., Zmikund Lucemburski nebo Dement Kutwald našly další příznivce na knižních stránkách.

Ještě ji nemáte? Rozhodně byste neměli váhat! Záložky jsou limitované. 🙂 A co že jsou to záložky Ze života knihomolů? Každý měsíc na ni jeden z předních českých grafiků zobrazí jeden velký knihomolský problém. Díky tomu každý měsíc přibude jedna záložka, kterou dostanete automaticky přiloženou do své objednávky k jakékoliv objednané knížce. Pokud se vám stripy vedoucího Jaze líbí, můžete si např. objednat celou knihu!

Čtěte také  In & Out 2024: Jaký by měl být tento rok?

Zvládnete-li nasbírat všechny limitované záložky, dostanete od nás krásné knihomolské tričko! Jak je získáte? Více informací najdete zde.