blog

LookBook #1: Knižní inspirace

3.10. 2014

Všichni rádi čteme. Že? Znáte ale ten pocit, když přijdete do knihkupectví a …. nevíte, co vybrat! Líbí se vám všechny, nebo žádná, bloumáte policemi a rozmýšlíte, kterou si vzít domů a věnovat ji všechen svůj volný čas. Víme, že vybrat si dobrou knihu je ta nejtěžší část knihomolství. Proto jsme se rozhodli, že vám s tím trochu pomůžeme. Nás tento týden uchvátily tyto knížky:

Posmrtně vydané dílo Ernesta Hemingwaye Rajská zahrada vypráví příběh mladého spisovatele Davida Bournea, jeho manželky a jejich společné přítelkyně. Román je z části autobiografický, takže je na co se těšit!

Vraždy s monogramem jsou považovány za knižní událost roku. Proč? Protože tyto příhody detektiva Poirota výjimečně nenapsala Agatha Christie! Potomci Agathy Christie svolili k tomu, aby štafetu s příběhy slavného šarmantního detektiva převzala další autorka. Nesnadného úkolu důstojně navázat na tradici poirotovských detektivek se ujala bestsellerová autorka Sophie Hannah.

Kina začala okupovat Zmizelá. Její knižní předloha okupovala stejně tak v roce 2012 Ameriku, kde se stala nejprodávanější knihou roku. Prodalo se jí přes dva miliony výtisků. Nyní vychází s filmovou obálkou.

Kdo by se odvážil propásnout nového Adler-Olsena, že? Marco je pátým případem oddělení Q. Je o patnáctiletém chlapci, který uteče od despotické rodiny, zjistí děsivé rodinné tajemství a… už se veze! Držte mu palce!

Kde s touláš, Bernadetto je nezřízeně vtipná kniha o dívce, která na vlastní pěst pátrá, kam že se to poděla její matka a nebojí se použít všechny prostředky, včetně tajné korespondence její psychiatričky. Chcete-li se pobavit, měli byste rozhodně sáhnout po Bernadettě.

Představte si, že byste se narodili s křídly. To se pak můžete snažit zapadnout do davu, jak chcete. Do toho vám je 16 let a máte za zády kluka, který si o vás myslí, že jste anděl. Pokud vám to zní dobře, sáhněte po skvělé knížce Podivuhodné a krásné soužení.

Čtěte také  BookTok a Bookstagram: Jaká jsou knižní zákoutí sociálních sítí?

Úterní ženy mezi bylinami a řepou jsou sice už třetí díl knižního seriálu Moniky Peetzové, ale ani to by vás nemělo odradit od jejich čtení. Jsou prostě knihy, které jsou tak dobré, že znalost předešlých dílů není nutná! Pět nerozlučných kamarádek vám to rádo vysvětlí.

Takže zbývá pouze dodat: Pojďte si s námi číst! 🙂