blog

LookBook #35: Letní rána s knihou v ruce

21.08. 2016

Jsme přeborníci v hledání #ViceCasuNaCteni a nedělá nám proto potíž vstávat s východem slunce, abychom si mohli na některé pražské zahrádce užít nerušenou chvilku s knihou. A z jedné takové zahrady bude dnešní LookBook!

Elizabeth Bard vás vezme z Oběda v Paříži na kouzelný Piknik v Provence! Autobiografický příběh líčí autorčino přestěhování do levandulového ráje, otevření vlastního zmrzlinářství a objevování provensálské kuchyně. Samozřejmě opět nechybí spoustu receptů na vybrané francouzské lahůdky.

A proto skáču je výrazná a inspirativní zpověď třináctiletého autisty Naoki Higašidy, který dal metodou ukazování znaků na abecední tabulce dohromady otázky, na něž se ho lidé nejčastěji ptají. Je to upřímná a krásná kniha, která “obyčejným” lidem představuje barvitý a neuvěřitelný svět autistů.

Mexicko-americká hranice, únosy malých chlapců, strach a hrůza. Román Davida Hiddena s názvem Děti boží je autentický příběh, který vás dostane svou čtivostí, napětím a dramatickou zápletkou.

S retellingy klasických pohádek se v poslední době roztrhl pytel. Dvůr trnů a růží od Sarah J. Maas, první díl nové série, si potřebujete přečíst, pokud si chcete připomenout kouzelnou pohádku Krásky a zvířete. Mrazivá kniha s devatenáctiletou lovkyní Feyre v hlavní roli se bude líbit všem, kteří vyhledávají magické, dobrodružné a milostné příběhy.

Knížka s poetickým názvem Ostrov s vůní čerstvého chleba potěší všechny, kteří se někdy museli odrazit ode dna nebo hledají inspiraci, jak se postavit na vlastní nohy. Hlavní hrdinka Polly přijde o všechno – zbankrotuje, skončí slibný vztah, přijde o domov a ocitne se na nehostinném ostrově v Cornwallu. Zpočátku jí společnost dělá pouze zatoulaný papuchalk, ale Polly brzo zjistí, že ne vše je tak černé, jak se zpočátku zdá.

A na závěr tu máme jednu kuchařku. Protože je přece hrozně fajn sedět na zahrádce, snídat a u toho listovat kuchařkou a vymýšlet, co si uvaříme k obědu. Tahle záležitost od Grady potěší všechny milovníky paleo stravování a musíme říct, že je až nečekaně kreativní a nápaditá.

Čtěte také  Nina Špitálníková: Poprvé poukazuji na to, jak mohou Severokorejci vnímat svobodu