blog

LookBook #40: Do časů minulých

Čtyřicítka v nadpisu dalšího LookBooku nás okamžitě přenesla do čtyřicátých let a tak jsme vzali knihy a vyrazili fotit do našich oblíbených pražských kaváren Montmartre a Alchymista. Přeneste se v novém LookBooku do minulosti!

Knížky, které nám pózovaly, jsou ale zbrusu nové. Jakožto milovníkovi Harryho Pottera mi dělalo obrovskou radost listovat během focení Panoptikem postav z kouzelnického světa, které vychází už za týden. Podle mě takových knih nikdy není dost a fanouškům dělají velkou radost – zvlášť, když se v nich skrývá pár milých překvapení, která vám ale nebudu prozrazovat, abych vám tu radost, až je objevíte, nepokazila. Další knihou, kvůli jejímuž vydání jsem nemohla dospat, byl Mischling, který se právě ve čtyřicátých letech odehrává. Silný a zdrcující příběh z druhé světové války doporučuji všem, kteří se chtějí nechat knihou úplně pohltit. A podobné to bude i u nového Murakamiho, kniha nese název Útok na pekárnu a kromě toho, že v sobě ukrývá další podmanivou novelu, je velmi zajímavá i po grafické stránce. Knižní grafika je nezvyklá i u nové knihy Barbary Nesvadbové, nese název Laskonky a její vizáž má na svědomí známý Pasta Oner. Elegance knižního titulu, která je u jeho autorky tak dobře známá, nás donutila vyfotit jej vedle péřového boa.

K horké belgické čokoládě a štědrému kousku dortu se výborně hodí Norská čítanka; tahle kniha s úryvky výrazných současných norských románů dokazuje, že severská literatura ani zdaleka není jen o krimi, ale nabízí toho čtenářům daleko víc – jen varuji, že po jejím přečtení si budete potřebovat pořídit celou řadu dalších norských knížek 🙂 S hrnkem čokolády jsem si užívala i čtení chytrého a vtipného románu Jóga pro ty, kterým může být ukradená, to je taková oddechovka, kterou zhltnete na jeden zátah a dobře se u ní pobavíte. Podobně oddechový je i román Pařížský polibek, ovšem s notnou dávkou niterné romantiky. Jsem zvědavá, jaká bude Vyzvědačka Paula Coelha, v níž ožívá slavný příběh Maty Hari. No a pochopitelně jsme vám museli ukázat i knihu s názvem Jedničky a nuly od českého spisovatele Tomáše Grombíře, je to vtipné vyprávění o informační revoluci posledních let a moc nás baví.

Čtěte také  Kvíz: Jaká jsi postava z Harryho Pottera?

S žádnou z těchto knižních novinek zkrátka podle nás neuděláte chybu. Tak vezměte jednu z nich a běžte se v těchhle mrazivých dnech schovat do kavárny, díky čtení se přenesete nejen do čtyřicátých let, ale kamkoliv budete chtít 🙂