blog

Dnes #ctemehrabala!

Bohumi Hrabal dnes slaví stoleté výročí svých narozenin. My slavíme s ním! A jak lépe oslavit výročí našeho nejznámějšího spisovatele, než se začíst do jeho knih! Čtěte s námi pod #ctemehrabala!

 

Náš nejpřekládanější spisovatel 20. století, brněnský rodák Bohumil František Kilian, byl nemanželským synem pomocné účetní v městském pivovaru v Polné. Jméno Hrabal přejal až od pozdějšího manžela své matky, nevlastního otce Františka Hrabala. Většinou svého života prožil v Nymburku a v Libni. Profesionálním spisovatelem se stal až v roce 1963. Zemřel pádem z okna pátého patra nemocnice na Bulovce v roce 1997. Oslavte s námi sto let od narození spisovatele, díky kterému jsme si mohli přečíst Pábitelé, Ostře sledované vlaky, Postřižiny, Slavnosti sněženek, Příliš hlučná samota nebo Slavnosti sněženek.

Pošlete nám fotku na Twitteru nebo Instagramu pod #ctemehrabala nebo nám ji zavěste na Facebookovou zeď. Ty nejlepší čtenáře-fotografy odměníme dalšími pábitelskými příběhy!

 

P.S.: Chcete-li si doplnit knihovničku, můžete využít slevy na všechny knihy od Bohumila Hrabala. Na všechny jsme dali 15 %. 🙂

 

Výherci: Díky za skvělé příspěvky! 🙂 Prosíme Instagramistky @denyy5, @pandadennie, @klarajir a @terezajirus o zaslání adres. 🙂

Čtěte také  Počkej na moře: Výjimečný příběh, který si vychutnáte