blog

Květnová záložka v podání Lucie Lomové je tady!

3.05. 2014

Začal květen. Venku to tak nevypadá, že? Jediné, co nám to připomíná, jsou naše nové záložky Ze života knihomolů. A tento měsíc to stojí opravdu za to, protože se jich ujala  jedna z našich nejlepších ilustrátorek Lucie Lomová.Květnová záložka se zabývá jedním z největších knižních problémů: otázkou Co dávat knihomolům za dárky?

Knihy, samozřejmě, že knihy. Jako knihomol už dopředu víte, co dostanete. A i přesto, že už knížky nemáte, kam dávat, vám každý nový příběh udělá radost.

Ještě květnovou záložku nemáte? Rozhodně byste neměli váhat! Záložky jsou limitované. 🙂 A co že jsou to záložky Ze života knihomolů? Každý měsíc na ni jeden z předních českých grafiků zobrazí jeden velký knihomolský problém. Díky tomu každý měsíc přibude jedna záložka, kterou dostanete automaticky přiloženou do své objednávky k jakékoliv objednané knížce. Pokud se vám stripy vedoucího Jaze líbí, můžete si např. objednat celou knihu!

Zvládnete-li nasbírat všechny limitované záložky, dostanete od nás krásné knihomolské tričko! Jak je získáte? Více informací najdete zde.

Lucie Lomová absolvovala dramaturgii na Divadelní fakultě Akademie múzických umění, krátce působila v šumperském divadle a poté odešla na volnou nohu a začala se věnovat kreslení. Od roku 1989 deset let psala a kreslila dětskou sérii Anča a Pepík. V roce 2006 jí vyšel ve Francii komiksový román Anna chce skočit. Následně připravila knihu komiksových adaptací Erbenových pohádek (Zlaté české pohádky), která vyšla v řadě jazykových mutací včetně anglické, španělské nebo japonské. Před třemi lety vydala rozsáhlý komiks Divoši o cestovateli Albertovi Vojtěchu Fričovi, který vyšel také francouzsky a polsky. Letos v březnu mělo u nás i v zemi galského kohouta premiéru její detektivní album Na odstřel

 

Čtěte také  In & Out 2024: Jaký by měl být tento rok?