blog

LookBook #8: Knihy ve školních lavicích

26.04. 2015

Tentokrát jsme vzali knihy do školních lavic. A neuhodnete co – i tam jim to slušelo! Z novinek jsme vybrali naše nejoblíbenější. Boží zboží je neuvěřitelně vtipná záležitost, To prší moře zase silný příběh, od kterého se nedokážete odtrhnout. No vážně, vyzkoušeno za vás! 🙂

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nejčervenější ze všech knih – Příliš mnoho Kateřin, novinka od Johna Greena, láme rekordy. Její veleúspěšná starší sestra Hvězdy nám nepřály nastavila laťku hodně vysoko. Nový příběh sice neláme srdce, nevzbouzí vodopády slz, ovšem není o nic méně poutavý a strhující. Nás si totálně získal. Už jste ho četli?

Processed with VSCOcam with f2 preset

Oblíbili jste si komiksové Opráski? Pak mrkněte na tuto vtipnou záležitost. Boží zboží je komiksové zpracování české historie v 50 facebookových statusech. Humor, nadsázka, ironie. Téměř zaručeně budete slzet smíchy, nejpozději u developerského projektu Praotce Čecha.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Radka Třeštíková vydala před rokem jeden z nejpůvabnějších debutů roku. Letos navázala psychologickým románem To prší moře. Tragicky laděný příběh vás vtáhne a nepustí.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Malý Joachim bydlí s rodiči v psychiatrické léčebně. Jeho otec je tam totiž ředitelem. Všechen čas proto tráví mezi pacienty, jeho vnímání světa je proto poněkud odlišné, než vnímání ostatních dětí. Nahlédněte na svět na chvíli jeho očima…

Processed with VSCOcam with f2 preset

Henning Mankell si stále udržuje vedoucí pozici na poli autorů krimi příběhů. Posledním mistrovským dílem z jeho pera je Pátá žena. Komisař Wallander tentokrát musí čelit vrahovi výjimečné brutality, s jakým se dosud ještě nikdy nesetkal.

Věděli jste, že za novelu z roku 1952 Stařec a moře dostal americký spisovatel Ernest Hemingway Nobelovu cenu? A že tímto nepříliš rozsáhlým dílem ovlivnil bezmála celou generaci autorů? A tušili jste, že za pouhé dva dny od prvního vydání se prodalo 5,2 milionu výtisků? Nezbývá než se začíst a objevit tu geniální sílu, která přitáhla miliony čtenářů z celého světa.

Čtěte také  Ladislav Zibura: Sbíral jsem odvahu napsat něco velmi osobního

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jako s přehledem nejkrásnější knižní obálku lze označit knihu Lazarovy ženy. Román z pera ruské autorky vypráví příběh Lazara Lindta, muže bez minulosti. Po skončení první světové války se zjevuje na prahu moskevské státní univerzity s touhou studovat, matematik Sergej Alexandrovič Čaldonov v něm však rozpozná geniální talent, nabídne mu místo přednášejícího a mladíka se ujímá. Tak začíná kariéra mimořádně úspěšného a prominentního vědce, který může mít všechno, na co si vzpomene.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset