blog

LookBook #11: Restart zdraví s knižní pomocnicí

7.06. 2015

Tentokrát jsme se podívali na zoubek něčemu jinému, než knihám plným příběhů a postav. Zaměřili jsme se na knížky, které mají za úkol zlepšit zdraví svého čtenáře. Naučit ho zdravě vařit, přijít na chuť salátům a naučit se nejméně 260 druhů salátových lahůdek. A jak to dopadlo? Podívejte se s námi!

IMG_9153

IMG_9144

Pokud stojíte na samém počátku zdravotního restartu, bez zkušenosti se zdravým stravováním a životním stylem, jednou z variant jak začít, je detox. Existuje nepřeberné množství detoxikačních kůr, stačí si jen vybrat tu na míru ušitou sobě. Velkou inspirací vám může být čerstvá knižní novinka Detox.

IMG_9152 IMG_9232 IMG_9233

Veganství není jen módní záležitostí. Je to životní styl, který je maximálně vstřícný jak k životnímu prostředí, tak i k tělu samotnému. Spočívá nejen ve stravování, které vylučuje maso, vejce a mléčné výrobky, ale rovněž třeba v neužívání kosmetických produktů testovaných na zvířatech a nošení věcí vyrobených z kůže.

Nezasvěcenému oku se může zdát, že strava veganů je chudá. Opak je však pravdou. Jídelníček může být neskonale pestrý a možnosti receptů neomezené. O tom vás přesvědčí tyto nové veganské kuchařky. Lahodně s Ellou je kuchařkou plnou krásných fotografií, kterou vytvořila jedna z nejúspěšnějších foodblogerek na světě, Ella Woodward.

Veganská kuchařka je čerstvá kuchařská novinka, která je ideálním pomocníkem do české kuchyně. Vaří totiž z nikterak speciálních ingrediencí, nýbrž z toho, co se v každé české domácnosti nalézá.

IMG_9244 IMG_9246 IMG_9227 IMG_9208

Také se hlásíte k hrdým salátofilům? Tak pozor na tyto novinky! Naším favoritem je kuchařka Saláty s láskou. V ní najdete recepty na 260 chutných a zdravých salátů – jeden na každý pracovní den v roce. Rozdělené jsou podle ročních období, na své si přijdou nejen ti, co jedí vše, ale i vegetariáni, vegani, nebo milovníci syrové stravy.

Čtěte také  Tipy k nakousnutí aneb Kuchařky, které budete milovat

IMG_9243 IMG_9235

Myslíte to se změnou stravovacích návyků opravdu vážně? Chcete se vzdát všech fastfoodů a nezdravých jídel, ale nevíte ještě přesně, čím je nahradit? Pak tu máme jednu výbornou pomocnici. Opravdu zdravě je chytrá kuchařka, která se zaměřuje na opravdu zdravé recepty, aniž by pokrmům ubrala na atraktivitě či lahodnosti. Najdete tu stovku lahodných receptů z pera jedné nadšené vegetariánky 🙂

IMG_9143 IMG_9145

 

A nakonec něco pro opravdové showmany. Kniha Domácí klíčky je podrobným návodem k domácímu nakličování po celý rok. Dozvíte se tu vše, co by vás o problematice klíčků jen mohlo zajímat.