blog

LookBook #21: Knižní prokrastinování

24.01. 2016

Zkouškové – nekončící příběh. Doba, kdy se potřebujeme učit, ba přímo musíme, ale k tomu rozečtenému příběhu nás to neovladatelně táhne. Tak jen dvě stránky… Jen dočíst kapitolu… Tedy, tu poslední…

5

Nový rok s sebou přinesl novou fantasy sérii pro mladé čtenáře. A v minulosti jsme si ověřili, že pokud se úkolu přinést k nám nový akční příběh na pokračování zhostí Host, výsledek je fantastický. A o čem že první díl Pod křídly vran vypráví? Blackstone, kdysi vzkvétající metropoli před lety zasáhla obrovská vlna násilností, která po sobě zanechala beznadějnou spoušť. A teď se temné síly dávají znovu do pohybu…
Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové — lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň. Pokud se jim podaří přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, hrozí městu definitivní zkáza…

2

Nedovedete si představit, jak moc jsme se na novou knihu Caitlin Moran Jak stvořit dívku těšili! Na frankfurtském knižním veletrhu byla jednou z hvězd britské literatury a konečně ji máme tady, v krásném, punkově růžovém vydání 🙂 Tentokrát to je Caitlin tak trochu jiná, než ji známe. Nepíše totiž “názory dospělé Caitlin”, ale příběh čtrnáctileté dívky. Johanny, hubaté gotické hrdinky a sexuální průzkumnice. Tohle dílko rozhodně stojí za přečtení, i když jde o úplně jiný styl, než na jaký jsme u Caitlin zvyklí.

4

Libujete si v knížkách, které záměrně nejdou zaškatulkovat? Které jsou tak trochu detektivkou, trochu romantikou, ale rozhodně ani jedním? Pak tu pro vás něco máme. Román Kam se poděla Elizabeth je opředen záhadou, kterou čtenáři zprostředkovává sama hlavní postava Maud. Ta je neuvěřitelně zapomnětlivou vypravěčkou. Pravda, čtenáři to příliš neulehčuje, ale co naplat, stejně si drahou Maud rychle oblíbí.

Čtěte také  Divine Rivals: Když rivalita zažehne jiskru, která vzplane v něco víc

1

Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec.
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo? Dozvíte se v bestsellerovém románu Šepot vzdálených míst.

3

Tak ty jsi to ještě neslyšel? Kniha příšer není jen tak nějaká obyčejná kniha. Je živá a navíc je to jeden z hlavních padouchů, proti kterým bojují rytíři NEXO Knights. Je zlomyslná, zákeřná a nebezpečná, ale obsahuje spoustu užitečných informací. Dozvíš se v ní, jak celý spor začal, na jaké druhy zlých příšer si dát pozor, čeho se při setkání s nimi vyvarovat, a dokonce i to, jak si upéct ty nejlepší lávové koláčky. Tak se pusť do čtení! Ale dávej velký pozor, Kniha příšer je pěkně zákeřný zlořád!

6 7

U nás jste zvyklí vídat hlavně samé veganské, raw a paleo knížky, dneska tu však pro vás máme něco trochu jiného 🙂 Řeznická kuchařka je knížkou plnou návodů, jak si vyrobit jelita, jitrnice, tlačenky, paštiky, klobásy, párky, salámy, šunky, prejt, ovar a další. Vše zvládnete udělat i v bytě, nepotřebujete vesnický dvorek ani prasátko, stačí pouze nakoupit si suroviny a pustit se do díla. Ale pokud budete chtít, podle této knihy můžete aktivně pomáhat řezníkovi při opravdové zabijačce, protože postupy, jak na to, zde najdete také.

Čtěte také  Jak na knihy Annie Ernaux?

 

 

.