blog

Kolik volna potřebuješ na Den nepřečtených knih?

Nejste si jistí, jestli na letošní Den nepřečtených knih potřebujete dovolenou? A jak na tom vlastně jste s nepřečtenými knihami? Udělejte si náš rychlý kvíz a zjistíte, kolik času si musíte vyhradit na DNK 2018 ;-)

Kolik máš doma knih?

Umíš si najít #vicecasunacteni?

Čteš více knih najednou?

Podle čeho si vybíráš nové knihy?

Dodržuješ každý rok náš Den nepřečtených knih?

Tvoříš si svůj knižní wishlist?

Dostáváš často od svého okolí knihy jako dárek?

Co ty a prokrastinace?

Umíš delší dobu udržet pozornost?

Čteš klasické tituly? Babička, Na větrné hůrce a Stařec a moře ti nejsou cizí?

Kolik volna potřebujete na Den nepřečtených knih?
Gratulujeme, tvoje knihovna je šťastná knihovna!
Na první pohled se zdá, že Den nepřečtených knih vůbec nepotřebuješ – záleží ti totiž na tom, aby každá kniha ve tvé knihovně byla přečtená. Nedovedeš si představit, že by se na tvé knihy jen prášilo v knihovně a že by byly jen nevyužitou ozdobou interiéru. Čteš všude, kde to jenom trochu jde – v MHD, na zastávkách, v kavárnách, v parku i doma v posteli. Každou volnou chviličku volného času trávíš čtením a my tě za to chválíme!  Na Den nepřečtených knih doporučujeme prozkoumat knihovnu, jestli se v ní přece jen nenachází nějaká zapomenutá nepřečtená kniha (to by přece byla škoda!) a pokud ne, co takhle se zkusit vrátit k příběhu, který ti dělá radost? Možná, že při druhém nebo třetím přečtení objevíš mezi řádky schovaná moudra, která ti při prvním čtení unikla.
Čtěte také  5 důvodů, proč vyzkoušet Knihovrátek
Rozhodně si od nás každopádně zasloužíš odměnu za své čtenářské nadšení. Při použití kódu CTUNADNK18 na tebe čeká 100 Kč sleva při nákupu nad 500 Kč až do 10. září. Udělej si radost, zasloužíš si to!
Den nepřečtených knih potřebuješ jako sůl!
Je nám jasné, že se snažíš, seč můžeš, ale stejně by to chtělo ještě o trochu #vicecasunacteni, že?  Nevěš hlavu, že máš v knihovně nějaké ty nepřečtené knihy, 31. srpen je ideální příležitostí dohnat všechny knihomolské resty a číst a číst a číst! Tentokrát však výjimečně ke čtení nepořizuj novou knihu, pro kterou ztratíš hlavu, až uvidíš její pěknou obálku, ale soustřeď se na to, co už máš doma. Jistě v té kupě nepřečtených příběhů najdeš nějaký, pro který zahoří tvé knihomolské srdce. Držíme palce! Protože pilný čtenář si zaslouží odměnu, získáváš od nás navíc slevový kód na 100 Kč, který platí při nákupu nad 500 Kč do 10. září. Stačí, když do objednávky zadáš CTUNADNK18. To je za tu usilovnou snahu o přečtení nepřečtených knih, kterou jistě plánuješ na letošní DNK 😉
Je důležitější knihy mít nebo číst?
Je důležitější knihy mít nebo číst? Asi je na čase položit si tuto otázku, protože to vypadá, že tvým cílem je všechny knihy vlastnit, ale nikoliv přečíst  Co naplat, známe to taky – kombinace krásných a zajímavých titulů a nedostatku času na čtení udělá svoje. Není to ale největší škoda na světě, když dobrou knihu nikdo neotevře a nepřečte? Udělej si čas – vezmi si dovolenou, naplánuj si volno, zruš schůzky, pořiď si zásoby kávy na dlouhé noční bdění a pusť se do toho!

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora