blog

Výherkyně Knižní šifry vzkazuje: Nejlepší zábava je stejně čtení!

Poslední článek na našem blogu v letošním roce trošku nostalgicky věnujeme Poslední Knižní šifře. Statistika nuda je, ale ne když přijde na knihomolské hry! Mrkněte na naše shrnutí poslední šifry, navíc na vás čeká i rozhovor s její vítězkou Adélou ;-)

Poslední Knižní šifra předčila všechna naše očekávání. Koneckonců, stejně jako tomu bylo se šifrou v předchozích letech! Postupně se odhalující obrázek, který v sobě ukrývá 64 knih, letos bavil přes 80 000 hráčů. A to není všechno…

Hamlet. To byl titul, který získal prvenství v počtu nejčastěji zadávané odpovědi. Zároveň to byl titul, který se nejvíce hráčům podařilo uhádnout, téměř 38 000 lidem.

Kluk z kostek. To je naopak titul, který se podařilo uhádnout nejmenšímu počtu lidí, zhruba o 20 000 méně.

13 miliónů. Tolikrát jste se pokusili zadat nějakou odpověď.

25 000 lidem se podařilo uhádnout všech 64 knih. Klobouk dolů!

5 231 lidem se podařilo uhádnout všechny Tajné bonusy. Alespoň jeden bonus uhádlo 34 000 hráčů. Páni, letos vás bavily Tajné bonusy snad víc než kdy dřív!

Nejrychlejšímu hráči trvalo uhádnout všechny knihy v šifře bez 20 minut 48 hodin.

První den Knižní šifry se vám dohromady podařilo vyluštit 115 000 knih.

129 500 hodin. To je doba, kterou jste všichni dohromady strávili luštěním Poslední Knižní šifry. Pro lepší představu je to zhruba devadesát dní neustálého luštění.

Díky Tajným bonusům a soutěžím na našich sociálních sítích spojených se šifrou si odměny odneslo spoustu z vás, nadšených hráčů, ale výherce může být jen jeden! Komplet 64 knih si z Poslední Knižní šifry odnesla hráčka Adéla, kterou jsme pro vás trošku vyzpovídali!

Jaký je to pocit, vyhrát takovou obrovskou spoustu knih?

Pro mě je to hlavně obrovské překvapení. Luštila jsem hlavně pro zábavu a na výhru jsem vůbec nemyslela. Výhru využiji i na dárky rodině a kamarádům, takže radost přinese mnoha lidem, nejen mně.

Čtěte také  5 filmových adaptací knih, které jste možná ještě neviděli (a měli byste)

Jakou knihu právě čteš?

Právě čtu Kmotra od Maria Puza (ne poprvé), a pak se chystám na Veselí od Radky Třeštíkové.

Jaký je tvůj preferovaný knižní žánr?

Čtu všechno možné, baví mě thrillery, romány z období 2. světové války, humor, detektivky, i současné romány zejména britských a irských autorů. Také se pokouším číst knihy v anglických originálech.

Jak si hledáš více času na čtení?

Čtu skoro denně, ale většinou jen chvíli před spaním, to je takový můj rituál. Během dne moc času není, ale třeba při cestování toho přečtu také dost.

Zkoušela jsi hrát Knižní šifru i v předchozích letech?

Knižní šifru jsem hrála podruhé, všimla jsem si odkazu na FB. Škoda, že nebude pokračovat, určitě bych se zúčastnila i příště.

Jak jsi postupovala při hraní Knižní šifry?

Některé knihy, které jsem znala, jsem odhalila rychle. Některé jsem neznala vůbec, ale řešili jsme to týmovým způsobem, takže ten úspěšný výsledek je zásluha celé rodiny. Naštěstí jsme knihomolská rodina, a tak to byla pro všechny zábava.

Co tě na šifře bavilo nejvíc?

Myslím, že odhalit většinu knih nebylo moc těžké, jen párkrát jsem se potrápila. Bavilo mě, že jsem při luštění objevila některé pro mě neznámé knihy, které si budu chtít přečíst.

Pustila ses i do luštění Tajných bonusů?

Některé bonusy jsem luštila, ale většinu jsem nestihla. Pro mě byly rozhodně náročnější než šifra.

Co bys vzkázala hráčům našich dalších knihomolských soutěží?

Popřála bych všem, aby se při luštění pobavili a nebyli smutní, když nevyhrají. Nejlepší zábava je stejně čtení 🙂