#kniznimlsani: Snadno a rychle 2

Roman Vaněk je na české gourmet scéně pojem. Jaké jsou ale jeho kuchařky? Kačí z blogu Smooth Cooking pro vás zhodnotila už druhý díl jeho kuchařky Snadno a rychle. Jak se jí líbí? Bude se líbit vám? Co v ní najdete? “Koncept těchto kuchařek je dělán tak, aby přípravu jídla zvládl i ten největší začátečník a přitom to bavilo i zkušeného milovníka vaření,” píše. Čtěte, inspirujte se, pochutnejte si ;)

Když jsem před pár lety dostala svou první kuchařku od Romana Vaňka, tak jsem ihned pochopila, že přesně tohle je styl, který mě baví. Když jsem před rokem začala psát svou vlastní kuchařku, pokaždé jsem říkala své editorce, že jí chci přesně v takovém konceptu. Proč? Protože je jednoduchá, výstižná, hravá, stručná a přitom je tam vše, co člověk potřebuje. Zde platí dvojnásob: “Méně je více”.

Klenoty klasické evropské kuchyně byla láska na první pohled. Ihned poté Snadno a rychle a to stejné platí o Snadno a rychle 2. Vše je to ve stejném stylu, takže pokud máte jednu, určitě si kupte i ostatní. Myslím si, že u žádné nesáhnete vedle.

Kuchařka Snadno a rychle je psána tak, aby pokrm byl hotov maximálně do 30 minut. Což si myslím, že v dnešní uspěchané době je bingo. Proto to netrvalo dlouho a na trh přišla dvojka. Koncept těchto kuchařek je dělán tak, aby přípravu jídla zvládl i ten největší začátečník a přitom to bavilo i zkušeného milovníka vaření. Sama za sebe to musím potvrdit. Tím, že je to tak snadné, rychlé a recepty si nehrají na nic hodobóžového, tak většinu surovin mám běžně doma. Nemusím tedy obíhat půlku Prahy, abych si uvařila jednu večeři. Za toto dávám velký palec nahoru.

PODĚKOVÁNÍ

Nejprve začnu odzadu. Je to totiž vizitka všech Romanových kuchařek. Na zadních stranách naleznete fotky všech lidí, kteří se podíleli na kuchařce. Roman nezapomněl na nikoho a tak mě velmi pobavila fotka Moniky Kopáčkové s popiskem: “Neustále uklízela veškerý nepořádek” a nebo Kačky Vaňkové: “Pomáhala s úklidem”.

OBSAH

Recepty jsou sestaveny tak, aby jste si jídlo mohli dát k obědu i večeři a k tomu připravit nějaký dezert, zákusek či ráno sladkou snídani.

Obsah je rozdělen do kategorií, jako třeba polévky, maso, ryby, zelenina, vejce, pomazánky, saláty a dezerty.

V kategorii Polévky naleznete například zajímavou Polévku s krevetami a zeleninou nebo třeba Čočkovou.

V kategorii Maso, ryby, plody moře naleznete třeba Smažená kuřecí křídla, Špagety s česnekem a krevetami nebo třeba Frittatu s uzeným lososem.

Za zmínku určitě stojí kategorie Vejce, sendviče a pomazánky, ze které si můžete připravit Vaječný salát s tofu, Ředkvičkovou pomazánku nebo třeba Sýrové tousty s hořčicí a pivem.

Nemohu vynechat kategorii Dezerty a pečení. Zde je třeba recept na Slané muffiny, Lívance s jogurtem a banány nebo třeba Makový pudink s banánovým kompotem.

Myslím, že si to své najde opravdu každý.

RECEPTY

Tuto kuchařku mám sice teprve pár dní, ale už jsem stihla vyzkoušet několik receptů. Jeden z nich byl recept na Skořicovomáslové muffiny.

Zaujal mě svou jednoduchostí. Dále tím, že se nemusí šlehat bílky a tak člověk vše vloží do jedné mísy, zamíchá a je hotovo. Ale také samozřejmě příchutí. Skořici miluji nadevše už od mala a když si mohu vybrat z více chutí, vždy sáhnu po skořici. A to jak v létě, tak v zimě.

Tyto muffiny se ještě připravují tak, že je upečete, poté potřete rozpuštěným máslem a obalíte ve skořicovém cukru. Na povrchu muffinu se vytvoří taková úžasná křupavá krusta, která chutná naprosto božsky.

ZÁVĚR

Na závěr bych chtěla opravdu vychválit (pokud jsem již dostatečně nevychválila) tuto kuchařku. Jak její název říká, jídla z ní jsou opravdu snadná a rychlá. Nezatěžují váš nabitý čas, ani vaší peněženku.

Takže jestli někoho chcete potěšit nebo si sami udělat radost, sáhněte po ní a užívejte si chvíle listování v ní a také samozřejmě vaření z ní.

Doufám, že vás tato recenze navnadila a budu se těšit zase u nějaké jiné.

Mějte se krásně

Kačí

Autorkou recenze je česká foodblogerka Kačí z blogu Smooth Cooking,

Kačí o sobě říká: “Vařím, peču, čtu, zahradničím, věnuji se manželovi, psům, práci, přátelům a všemu dalšímu, co můj život provází. Miluji cestování a cestuji hlavně za jídlem, protože zbožňuji ochutnávat jídlo. Vlastně se tím člověk stále vzdělává a učí se novým chutím. 

Nejvíce si užívám chvíli, kdy mohu uvařit předkrm, polévku, hlavní jídlo a upéct dezert, k tomu pozvat pár přátel či rodinu, krásně naaranžovat stůl, prostřít do posledního detailu, otevřít lahev lahodného bílého vína a začít servírovat, jíst, pít, povídat si a užívám dobrého pohoštění.”

    Napište komentář
  1. Povinný údaj
  2. Váš web nebo blog
  1. Liberty 25. 12. 2016 11:04

    If not for your writing this topic could be very covltnuoed and oblique.

Sociální sítě
#CursedChild na divadelních prknech odstartuje s novým obsazením. Vypadá sympaticky 😊 Byl se někdo z vás podívat na… https://t.co/9R4d8vAqu7
22. 5. 2017
RT @hostbrno: Díky mockrát za všechny hlasy, stali jsme se nakladatelstvím roku 2016 ve čtenářské anketě od @martinus_cz : https://t.co/AC5…
22. 5. 2017
Výsledky #kniharoku2016: 🥇má Než jsem tě poznala, zabodoval @hostbrno, @albatros_knihy a @CooBoo_redakce 🏆📖 Více ➡️… https://t.co/Lqk2bJeY6e
22. 5. 2017
Už jste to slyšeli? Netflix připravuje nový seriál podle Zaklínače Andrzeje Sapkowskiho,spolupracuje na něm i autor: https://t.co/jx989vXPeZ
22. 5. 2017
Slibovaný rozhovor s Johnem Boynem ze #svetknihy je tu! Irský spisovatel mluví o svých knihách i zdrojích inspirace… https://t.co/TnAIUzsU3R
19. 5. 2017
Stalker
Lars Kepler