Kuchařka nejen pro vegany
Nakladatelství Slovart letos vydalo krásnou barevnou kuchařku pro vegany s názvem Veganské pochoutky. Je plná povedených fotografií a tipů na originální bezmasá jídla a šéfkuchař Jérôme Eckmeier se jejím prostřednictvím pokouší bořit předsudky, že veganská kuchyně a požitek z jídla nejdou dohromady.
Šéfkuchařem rychle, ale ne snadno
Po kratší technické pauze, v níž se můj notebook odebral do křemíkového nebe a já byla nucena ho nahradit typem novějším, lehčím a lesklejším, jsem si celá natěšená řekla, že konečně splním dlouho odkládaný úkol. Napíšu recenzi na knihu, která mi dala pořádně zabrat.
Život bez pšenice?
Žito, oves, ječmen, pšenice – vždycky se mi to všechno nějak pletlo dohromady. To se změnilo až před dvěma a půl lety, kdy jsem se o obilniny začal více zajímat. Zajímat se o to, jak moc špatné pro lidský organismus jsou. Nyní se ke mě dostala kniha Život bez pšenice, popisující obilninu, která je dle autora Williama …
Česká republika má další kuchařku, která se řadí mezi ty nejlepší na světě
Kniha Láska prochází kuchyní – uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek autorky Denisy Bartošové se probojovala v prestižní celosvětové soutěži Gourmand World Cookbook Awards 2013 mezi 7 nejlepších na světě, a to v kategorii Design! V této sekci soupeřila s kuchařskými knihami ze 115 zemí.
Krajová specialita: Slezská kuchyně
V dnešním okénku vám představím kuchařku Slezská kuchyně od autora Jaroslava Vašáka.
Jana Forentýna: Začala jsem vařit z lásky ke svému muži
Jana Florentýna Zatloukalová, jedna z nejznámějších českých kuchařek, vydala nedávno knihu Hovory s řezníkem. Volně navazuje na její dvě předešlé úspěšné knihy Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru. Florentýna dala všem nezkušeným dcerám, které se chtějí naučit dobře vařit, ale nerozumí kuchařské hantýrce, naději, že zvládnou víc než míchaná vajíčka. A povedlo se jí to nejen s dcerami. …
Týden vaření: Vyhrajte skvělé kuchařky!
Láska prochází žaludkem. My máme tento týden skvělý důvod k tomu, abychom oslavovali dobré jídlo, kvalitní suroviny a zábavné vaření a pečení (mimochodem máme na všechny kuchařské knihy krásnou slevu 15 %!). Jaký ten důvod je? To budete muset zjistit vy! 🙂
Byla by opravdu Škoda nevařit?
Konečně se mi do rukou dostala kniha, o které se v kulinářských kruzích poslední dobou docela dost mluví. Svou první kuchařku totiž vydal asi nejmladší známý český kuchař, sedmnáctiletý Martin Škoda. Český Jamie Oliver, jak se o něm tak nějak obecně mluví, sepsal své oblíbené recepty z různých částí světa pro své vrstevníky (a nejen pro ně). …
Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby je třetí nejlepší kuchařskou prvotinou světa
Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby Martina Škody stanula na stupních vítězů v celosvětové prestižní soutěži Gourmand World Cookbook Awards! Teprve osmnáctiletý Martin Škoda se v kategorii First Cookbook (Kuchařská prvotina) umístil na třetím místě!
Otestovali jsme Svět na pánvi
Kuchařka Svět na pánvi obsahuje recepty, které chronologicky následují místa, na něž se autor, nyní šéfkuchař pražského hotelu Corinthia, dostal během svých cest „na zkušenou“. Protože autor se vyučil kuchařem v Rakousku, je jasné, že úvodní recepty jsou věnovány evropské kuchyni, takže čtenář naráží na recepty běžně známé i u nás (restované jelítko, vídeňský řízek, štrůdl), podobně …
Vařili jsme s Ditou P. Jaká je její kuchařka?
Vydáním kuchařky splnila Dita Pecháčková sen nejen svůj, ale i sen svých fanoušků, kteří si autorku oblíbili během jejího šéfování časopisu Apetit (no, kdo z nás alespoň jednou nevzdechl, že „za Dity bylo líp“?). Ten sen je jedním slovem krásný. Velkorysý formát, design od Zuzany Lednické a Studia Najbrt, lákavé fotky jídel střídají momentky z …