Jak by vypadala historie bez faktoru Churchill
I kdyby nebylo Brexitu a volby nového britského premiéra, tahle kniha by mě zajímala. Dřív jsem se mohla doslova utlouct po všem, co jen trochu zavánělo historií. Teď už jsem opatrnější, avšak biografie s názvem Faktor Churchill mi okamžitě připadala sympatická.
#ChcemeVaseRecenze: Zabiják Anders
Protože vás tohle léto opět odměňujeme za recenze, přinášíme první vlaštovku – první hodnocení, jehož autorka od nás dostane poukaz na knihy 😉 Jana pro vás napsala recenzi letošní letní novinky, Zabijáka Anderse z pera mistra grotesky Jonase Jonassona. Přečtěte si ji, nechte se nalákat a zapojte se do výzvy. Chceme vaše recenze! 🙂
Kde končí představy a začíná realita?
Pokud hledáte nějakou letní romantickou oddychovku, s debutovým románem Francescy Zappii nesáhnete vedle. Naláká nejen půvabnou a velmi fotogenickou obálkou, ale zejména působivým životním příběhem schizofreničky Alex.
Víte, co je suomikumma?
Když se řekne severská literatura, většině čtenářů se automaticky vybaví detektivky. Nabízí toho však mnohem víc. Kupříkladu povídky s přívlastkem suomikumma.
Šibalský, dojemný a čtivý – to je nový Fulghum
Řekněme si to na férovku rovnou, Fulghumovy knihy mám strašně ráda. Na tuhle jsem se těšila měsíce a neměla od ní zrovna malá očekávání. Už roky se držím toho, že teplé koláčky a studené mléko zachrání moje nervy téměř před vším a že když vyrazím do světa, je dobré se někoho chytnout za ruku, dávat …
#kniznimlsani: Štěstí z kuchyně
Karolína Kamberská patří mezi známé české kuchařské tváře – kromě televizní série Karolína, domácí kuchařka, už jí vyšly i dvě kuchařky v knižní podobě. Ta první, pojmenovaná stejně jako televizní pořad, se věnuje hlavně receptům našich babiček, přetvořených pro 21. století, druhá s názvem Štěstí z kuchyně se rozhlíží po střední Evropě i dál na jih. A …
Na dovolenou s vámi letos pojedou čtenáři z Broken Wheel
Léto je před námi a takzvaný „feel-good román“ s názvem Čtenáři z Broken Wheel doporučují si přímo říká o to, abyste ho letos s sebou přibalili na dovolenou.
Ódinovo dítě je jako neobroušený diamant
Heleďte, mně je úplně jasné, že co se nakladatelství Host týče, nemusím se bát o kvalitu knížky. Vím, že obálka bude pěkná, překlad dobrý, příběh zajímavý. Jen jsem se prostě necítila na šest set stránek, fantasy a navíc fakt, že budu mít po přečtení téhle bichle před sebou ještě další dvě pokračování.
Teheránští andělé pro milovníky magického realismu
Poprvé jsem ji uviděla u stánku Slovartu na Světu knihy a půvabná obálka mě úplně okouzlila. Andělé nad Teheránem, magický realismus kombinovaný s pohádkami tisíce a jedné noci.
#kniznimlsani: Domácí čínská kuchyně
Doby, kdy jsme si „čínu“, která měla s autentickým čínským jídlem pramálo společného, představovali jen jako pořádně mastné nudle se škrobovou omáčkou, jsou naštěstí ty tam. Čínská kuchyně je různorodá a lahodná, a tu autentickou, domácí, představuje ve své kuchařce Gok Wan. Přečtěte si její recenzi z pera Lucy!
Osudová romance z padesátých let
Občas vás na knihu naláká nadšená kamarádka, občas trailer v kině. To druhé se stalo právě mě, viděla jsem trailer na film Carol a už jen díky němu se zamilovala do příběhu, který vypráví o zakázané lásce prostřednictvím 16mm kamery, aby atmosféra padesátých let byla dokonalá. Okamžitě jsem si opatřila stejnojmennou knihu od Patricie Highsmith.
Jaký je třetí případ soukromého očka Cormorana?
Já to říkám pořád, Rowlingová (ehm, teda Galbraith, pardon) je prostě zlo. Rok čekáte na novou knihu, pak ji schramstnete za dva večery a pak zase rok čekáte na další.
Komiks pro dospěláky s duší dítěte
Nikdy jsem nebyla moc „komiksová“, ale v poslední době se do knižního světa narodila celá řada báječných komiksů – Úsměv, Zátopek, Sochař, Hilda a spousty dalších, kterým nedokážu odolat. Pojďme se teď blíže seznámit s Hildou.
#kniznimlsani: Lahodně s Ellou každý den
Ella Woodward je autorkou nejúspěšnějšího kuchařského debutu. Její recepty berou dech a jsou přitom zdravé jako žádné jiné. Je tedy jasné, že její druhá kuchařka, slibující jednodušší a praktičtější jídla, se stala hitem a každý se zajímá, jaká vlastně je. Přečtěte si recenzi od Kačí z blogu My cooking diary 🙂