#kniznimlsani: Francouzská venkovská kuchyně
Jedna z našich specialistek před kuchařky na slovo vzatá, ReBarbora z blogu ReBarbora’s Kitchen, vám v nejnovějším článku ze sekce #kniznimlsani představí kuchařku Francouzská venkovská kuchyně. Pro všechny mlsné jazýčky je to doslova bible, však se přesvědčte sami v recenzi 😉
#copravectu: Saturnin se vrací, Ohníčky všude kolem a Africká zima
V dnešních recenzích najdete důležitou a závažnou Africkou zimu, neskutečně čtivou novinku od Celeste Ng a milou dávku laskavosti od Miroslava Macka jménem Saturnin se vrací – přečtěte si, co si o knihách myslíme a proč bychom je doporučili!
#kniznimlsani: Manželé v kuchyni
Kamila z blogu Tvoříme domov si tentokrát posvítila na kuchařku Manželé v kuchyni, která je skutečnou královnou všech dosavadních kuchařek, alespoň podle toho, jak o ní Kamila píše. Schválně, přečtěte si sami o tom, co všechno skvělého v ní najdete a věříme, že nejeden z vás v ní uvidí i krásný dárek pod stromeček 😉
#copravectu: Temnými hvozdy, Zen žen a Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu
V pravidelném čtvrtečním recenzování došla řada hned na dva nové, báječné komiksy – povíme vám, co je tak skvělého na Zenu žen Lely Geislerové i na Temných hvozdech Emily Carollové. Neopomněli jsme samozřejmě ani romány a prozradíme, proč byste si měli přečíst Dlouhou cestu na malou, rozzlobenou planetu, působivě krásnou knihu, která ukrývá výjimečný sci-fi …
#copravectu: Rupi Kaur číslo dvě, Duchové a Šifra mistra bestselleru
Podzimní knižní úroda nás nesmírně těší, protože na ty dlouhé večery je rozhodně z čeho vybírat. V dnešních tipech vás seznámíme s očekávanou novinkou instagramového hitu jménem Rupi Kaur, mrkneme se, co nového stvořila naše oblíbená Raina Telgemeierová a takovou jednohubkou na závěr je literatura faktu, která bude neodolatelnou záležitostí pro všechny knihomolské fajnšmekry. Podívejte se a …
#copravectu: Losos v kaluži, Řešíš/Hřešíš a nová Ferrante
Co jsme právě dočetli? Slibnou prvotinu české autorky, další díl naší milované neapolské tetralogie a už kuchtíme podle cool kuchařky herečky Anny Linhartové. Nechte se navnadit našimi nejnovějšími knižními tipy, recenzujeme pro vás samé skvělé kousky! 😉
#copravectu: Velké maličkosti, Magonie a Ubulená hromádka štěstí
Řekli jsme si, že místo jedné čtvrteční recenze vám od nynějška přineseme hned tři tipy na žhavé knižní novinky, které si podle nás nemůžete nechat ujít 😉 Povíme si o tom, o čem vlastně jsou, proč byste si je měli přečíst, co se nám tak docela nezdálo a co na nich naopak nejvíc oceňujeme. Dnes …
Knižní mlsání: Vůně francouzského pečení
Francouzská kuchyně je pro Báru z ReBarbora’s Kitchen jednou z nejoblíbenějších. ,,Jásala jsem, když jsem uviděla Vůni francouzského pečení. Už když jsem ji začala rozbalovat, věděla jsem, že tohle bude pecka. Tato kniha vás pohltí už tím, jak vypadá. A co teprve obsah! Najdete tu nejen recepty, ale je zde vše pečlivě vysvětleno tak, že …
Knižní mlsání: Máma mele vločky
Naše food expertka Kamila z blogu Tvoříme domov si tentokrát posvítila na speciální kuchařku Máma mele vločky. Přečtěte si něco o netradiční kuchařce, která v sobě ukrývá i skutečný příběh o tom, jak může správné jídlo pomoci.
Podívejte se, jak vypadají wishlisty Martinusáků
Jaký knihomol by prošvihl možnost vyhrát spousty (ale jakože fakt spousty) skvělých knih? My takového neznáme 🙂 Pokud jste ještě náhodou nezaregistrovali naši zářijovou soutěž Vyhraj wishlist, pozorně čtěte dále.
Knižní mlsání: Kitchen & the City
Bára z Rebarbora’s Kitchen pro vás tentokrát zrecenzovala kuchařku Kitchen & the City od Petry Davidové ze stejnojmenného blogu. Čeho si na kuchařce nejvíc cení, co v ní vlastně všechno najdete a stojí kuchařka za to? 😉
Milénium 05: Přečtěte si 1. kapitolu
Pátý díl série Milénium sice vychází až 7. září, první kapitolu si však můžete přečíst už teď. Jak to bude pokračovat a jak to celé dopadne? Ponořte se do čtení další severské krimi pecky… A pro celou knihu si pak klikněte sem.
Knižní mlsání: Pravé a lahodné jídlo
Naše oblíbená food blogerka Kamila Opl z blogu Tvoříme domov se zaměřila na další knižní novinku na kuchařské scéně – Pravé a lahodné jídlo od Chrissy Freer. Čím jí kuchařka nejvíc zaujala a co se jí nezdálo? Přečtěte si v naší nejnovější recenzi ze sekce Knižní mlsání!
#kniznimlsani: Nová biokuchařka Hanky Zemanové
Kamila Opl z blogu Tvoříme domov se pro vás podívala na zoubek nové knize Hanky Zemanové. Co na ni říká, na které recepty nedá dopustit a proč byste si ji měli pořídit? Čtěte v recenzi 😉